Industrie

De industrie is een veelzijdige branche waar energie een grote rol speelt bij de productie van producten. EE Care zorgt voor een duidelijk inzage van de energiebehoefte en geeft advies om dit te beperken. 

EED en informatieplicht

EED en de informatieplicht zijn diensten waarbij EE Care u kan ontzorgen. De EED en de informatieplicht zijn verplichtingen vanuit de overheid waarbij het inzichtelijk maken van energiegebruik en het verminderen hiervan voorop staat. Is jouw bedrijf EED of informatieplichtig? EE Care kan deze audits uitvoeren en indienen bij de overheid!

EEDInformatieplicht

 

Elektrificatie van het wagenpark zorgt voor meer laadpalen.

De eerste paar laadpalen voor klanten en leveranciers waren al snel geïnstalleerd. Nu moeten er meer bijkomen, maar de bestaande laadpalen kunnen niet communiceren met de nieuwe.

De nieuwe generatie laadpalen zijn ingesteld om het laadvermogen slim te verdelen zodat het maximum vermogen van de aansluiting niet wordt overschreden. EE Care begeleid dit soort projecten zodat u duurzamen keuzen maakt in de aanschaf van laadpalen.

Handige bespaartips voor de industrie

  1. Een manier om snel energie te besparen is door de huidige verlichting te vervangen door led. Hier is al snel een besparing van 70% mogelijk.
  2. Wat doet jouw energiegebruik gedurende de dag? Om dat te kunnen weten is inzicht in je energiegebruik een belangrijke stap. Door (tussen)meters digitaal uit te lezen kan er via het portaal van EE Care  nauwkeurig zien wat energiegebruik doet in het gebouw. Zo kun je snel overgaan tot het nauwkeuriger inregelen van machines om energieverspilling te beperken.
  3. De beste energie, is de energie die je niet gebruikt. Dus nadat het energiegebruik tot een minimum beperkt is kan de overige benodigde energie duurzaam opgewekt worden door bijvoorbeeld met zonnepanelen. Maar hoe en hoeveel zonnepanelen? EE Care zorgt voor een aanbestedingsproces en een onafhankelijk advies zodat er een scherpe prijs wordt geboden.

Verduurzamen van de energielevering

Naast zonnepanelen en het toepassen van ledverlichting zijn er nog meer mogelijkheden om je gebouw te verduurzamen. Als zonnepanelen op jouw dak niet mogelijk is, maar jij duurzame energie wel belangrijk vindt. Is er de optie om duurzame energie in te kopen. Via Bollenstreekstroom of het kopen van regionale GVO’s (elektriciteit met garanties van oorsprong) kun je toch gebruik maken van 100% duurzame energie. Ook voor zaken als het toepassen van een warmtepomp of het laten installeren van een elektrische laadpaal kun je bij EE Care terecht.