Onderwijs

Of het nu gaat om een basisschool, een middelbare school of een universiteit: de luchtbehandeling, verlichting en verwarming van schoolgebouwen kosten veel energie. Nieuwsgierig hoeveel er te besparen valt op energiekosten en op welke manier? Of hoe een pand duurzaam en toekomstbestendig kan worden gemaakt? Van factuurcontrole tot de voordeligste energie-inkoop: ontdek hoe EE Care klanten in de onderwijssector helpt.

Financieel voordeel en besparing

Hoe staat de verwarming ingesteld en wordt deze aangepast buiten schooltijden? Wordt de ventilatie wel uitgeschakeld buiten schooltijden? Dankzij inzicht in het energiegebruik herkennen we deze gebruiken en gaan we samen aan de slag om dit te voorkomen.

Inzicht

Bespaartips voor onderwijsinstellingen

  1. De grootste bespaarkansen liggen bij onderwijsinstellingen als er niemand in het gebouw is. Schakel zo veel mogelijk uit en zet de verwarming laag. Dit lijkt voor de hand liggend, echter zien we bij 40% van de scholen dat dit niet correct ingesteld staat. Hier wordt na schooltijd, in het weekend en de vakanties het gebouw verwarmd.
  2. De luchtbehandeling is vaak een grote energieverbruiker, zeker wanneer deze onnodig veel aan staat. Bij veel scholen zien we dat de instellingen hiervan nooit aangepast worden. Hierdoor is de kans groot dat deze op onjuiste tijden aanstaat en zo onnodig energie verbruikt. Niet alleen elektriciteit wordt hiervoor gebruikt, ook het gasverbruik zal hoger zijn omdat de ‘schone’ lucht verwarmd moet worden.
  3. Tijdens schooltijden is het juist zaak om de benodigde energie zo efficiënt mogelijk te gebruiken met behulp van bijvoorbeeld HR-ketels, LED-verlichting of toerengeregelde en zo mogelijk CO2-gestuurde ventilatie.

Het gebouw verduurzamen doe je zo

Met duurzame opwekking en inkoop van energie kan uiteindelijk een bijdrage worden geleverd aan de verduurzamingsdoelstellingen in Nederland. Zonnepanelen op schooldaken zijn een goede mogelijkheid, waarbij EE Care kan adviseren en begeleiden. Ook het duurzaam inkopen en handelen in ‘garanties van oorsprong’ kan worden verzorgd.

Producten

Extra veel voordeel dankzij subsidies en regelingen

De overheid stimuleert energiezuinig ondernemen, wat het verduurzamen van het schoolgebouw extra aantrekkelijk maakt. Zo laten veel onderwijsinstellingen zonnepanelen plaatsen.

SCOL gaat een langdurige samenwerking aan met EE Care onder het motto “EE Care ontzorgt SCOL met hun kwaliteit op het hele energievraagstuk en levert de kennis die wij nu niet hebben”. Op de foto: Huib Bulthuis Beleidsadviseur huisvesting SCOL en Koos Burgmeijer mede-eigenaar van EE Care.