MKB

MKB, het hart van elk dorp of stad. Het bruisende centrum vol met winkels, die dag in dag uit mensen willen voorzien van de beste producten. Het is dan wel zo prettig om je dan geen zorgen hoeven te maken om energiezaken. Maar het is wel fijn als het goed geregeld is. En daar kan EE Care iets voor jou betekenen.

Financieel voordeel en groener ondernemen

MKB’ers zijn echte vakmensen, vaak mooie familiebedrijven die al jarenlang in het kern van de winkelstraat aanwezig zijn. Door de jaren heen worden de producten of diensten van generatie op generatie verbeterd. Zo zijn er ook tal van voorbeelden, die je kunt verbeteren aan je energiezaken. Gebruik inzicht in je energiegebruik zodat je kunt zien of er onnodig energie gebruik wordt. En wat zijn de mogelijkheden voor zonnepanelen?

Inzicht

Handige bespaartips voor het MKB

  1. Om de producten goed te presenteren aan de klant is verlichting nodig. Deze staat gedurende de dag veel aan en is dus een groot onderdeel van het energiegebruik. Een manier om snel energie te besparen is door de huidige verlichting te vervangen door led. Hier is al snel een besparing van 70% mogelijk.
  2. Wat doet jouw energiegebruik gedurende de dag? Om dat te kunnen weten is inzicht in je energiegebruik een belangrijke stap. Door meters digitaal uit te lezen kan er via het portaal van EE Care op de kwartier nauwkeurig zien wat energiegebruik doet in het gebouw. Zo kun je snel overgaan tot het nauwkeuriger inregelen van energie.
  3. De beste energie, is de energie die je niet gebruikt. Dus nadat het energiegebruik tot een minimum beperkt is kan de overige benodigde energie duurzaam opgewekt worden met zonnepanelen. Maar hoe? EE Care helpt je graag met het uitdenken van deze optie!

Het gebouw verduurzamen doe je zo

Naast zonnepanelen en het toepassen van ledverlichting zijn er nog meer mogelijkheden om je gebouw te verduurzamen. Als zonnepanelen op jouw dak niet mogelijk is maar jij duurzame energie wel belangrijk vindt, is er de optie om duurzame energie in te kopen. Via Bollenstreekstroom of het kopen van regionale GVO’s (elektriciteit met garanties van oorsprong) kun je toch gebruik maken van 100% duurzame energie. Ook voor zaken als het toepassen van een warmtepomp of het laten installeren van een elektrische laadpaal kun je bij EE Care terecht.