Inzicht

Meten is weten, dit geldt ook voor energie. Hoeveel gas en elektra gebruikt je gebouw precies en op welke tijden? Dat zijn goede vragen om te beginnen om het energiegebruik omlaag te krijgen. Want door het energiegebruik inzichtelijk te maken weet precies op welke tijden onnodig energie wordt gebruikt.

Digitale meters uitlezen

De beste energie, is de energie die je niet hoeft te gebruiken. Daarom begint EE Care altijd met het uitlezen van de bij jouw bedrijf aanwezige digitale meters. Dit kan zowel voor elektra, gas, stadswarmte als voor water. Als de meters nog niet digitaal uitleesbaar zijn, gaan wij dat alsnog voor je regelen. Door deze verbruiken inzichtelijk te maken kun je via het online portaal van EE Care, ‘Mijn EE Care‘ genaamd, tot een kwartier nauwkeurig de verbruiken zien.

Wanneer je in het bezit bent van een grootverbruiksaansluiting worden je meters altijd digitaal uitgelezen door een meetbedrijf. Dit is voor elektra een meter die groter is dan 3×80 Ampère en bij gas wanneer de capaciteit gelijk is aan of groter dan 40 kubieke meter per uur. EE Care heeft door zijn grote collectief aan klanten een raamovereenkomst weten te bewerkstelligen. Dit zorgt ervoor dat klanten een korting van 40% op deze meetdienst kunnen krijgen. Een directe besparing op de energiekosten voor bedrijven met een grootverbruiksaansluiting.

Gebruik ik mijn energie efficiënt?

Nadat de verbruiken inzichtelijk zijn gemaakt kun je aan de slag. Op basis van de werktijden binnen jouw organisatie kun je zien wat er zoal verbruikt wordt tijdens deze uren. Wordt er nog gas gebruikt nadat iedereen naar huis is? Wat zijn mijn verbruiken in het weekend als er niemand is.

Geen tijd om zelf je energiegebruik te analyseren? Maak dan gebruik van de adviesdienst van EE Care. Je persoonlijke relatiebeheerder houdt gedurende het jaar jouw energiegebruik in de gaten en adviseert op welke wijze je dit kunt terugdringen. Dit bespaart je tijd en geld!