Tuinders

Samen kijken naar waar er energiebesparing te behalen valt, of hoe er (meer) groene energie opgewekt kan worden om de bedrijfsvoering te verduurzamen. Nergens meer omkijken naar hebben op energiegebied? Dat kan natuurlijk ook. EE Care helpt je graag verder.

Financieel voordeel en groener ondernemen

Naast het runnen van een bedrijf blijft er vaak weinig tijd over om je te verdiepen in energiezaken. Door jouw energiecontracten, facturen en inkoop van energie te analyseren, nemen we niet alleen veel werk uit handen maar ontdekken we vaak ook voordeel.

Controle

Handige bespaartips voor tuinders

  1. Agrariërs gebruiken veel energie bij de verwerking van hun producten. De kostprijs van de energie is dan ook een belangrijk aandachtspunt. Door net als op de bloemenveiling gebruik te maken van de fluctuerende tarieven, kopen we voor onze klanten op de gunstige momenten in.
  2. Wat we veel zien bij agrariërs is dat dat de gasaansluiting (te) groot is waardoor de vaste lasten hoog zijn. Vaak is dit niet nodig en kunnen we hier verandering in aanbrengen. EE Care adviseert u hierin graag.
  3. Bij het koelen van de producten wordt veel elektriciteit gebruikt. Koppel de ventilator aan de deur van de koel- of vriescel zodat deze uit gaan wanneer de deur geopend is. Dit voorkomt onnodig koude verlies bij het openen van de deur.

Je bedrijf verduurzamen doe je zo

De meeste agrarische bedrijven hebben een groot dakoppervlak. Het meest voor de hand liggend is om bij verduurzaming zoveel mogelijk zonnepanelen op het dak te plaatsen.

Zonnepanelen

Extra veel voordeel dankzij subsidies en regelingen

De overheid stimuleert energiezuinig ondernemen, wat het verduurzamen van je bedrijf extra aantrekkelijk maakt. Zo zijn er bijvoorbeeld lagere overheidsheffingen voor tuinders.