Energiecoöperaties

Energiecoöperaties zijn burgerinitiatieven die de verduurzaming bevorderen in hun regio. Deze worden opgezet door én voor de bewoners van een dorp of stad. Het is daarom mooi om te zien dat er steeds meer van dit soort coöperaties ontstaan. Er komt wel een hoop kijken bij het realiseren van een coöperatie. Met een groot en regionaal netwerk en al 21 jaar actief op de energiemarkt, helpt EE Care daar graag bij!

Voordelen samenwerking EE Care

  1. Al ruim 21 jaar actief in de energiewereld en vele jaren ervaring met het begeleiden van grote zonnepanelenprojecten.
  2. Door onze samenwerkende partners is het mogelijk om 40% korting te krijgen op de meetdienst. Zo wordt de opgewekte energie voor een scherpe prijs accuraat uitgelezen.
  3. Eigen lokaal energielabel opgezet genaamd Bollenstreekstroom. Lokaal opgewekte energie uit de regio beschikbaar gesteld voor de bewoners.

Begeleiding tijdens het gehele traject

EE Care zet graag onze expertise in om dit traject goed te begeleiden. Zo gaan we samen op zoek naar een bedrijf dat graag zijn dak beschikbaar stelt voor de coöperatie om zonnepanelen op te plaatsen. Berekenen we samen de businesscase en de daarbij behorende punten als financiën, verzekering, het zoeken van een passende installateur en verzorgen we de subsidie aanvraag. Hierbij werken wij het liefst samen met lokale partijen en behouden wij altijd onze onafhankelijkheid. Het is belangrijk dat de coöperatie zich goed voelt bij de keuzes die gemaakt worden.

Zo hebben we voor Zon op Teylingen het traject begeleid en zijn alle certificaten door enthousiastelingen uit de regio al gekocht.

Lees er hier alles over!