Eerste project Energie Coöperatie Teylingen van start!

Gepubliceerd: 17 mei 2021
Het 1e zonnestroomproject van Zon op Teylingen wordt gerealiseerd op het dak van de hoofdvestiging van Ammerlaan de Bakkers aan de Edisonstraat in Sassenheim. Mitchel Ammerlaan heeft het eerste zonnepaneel uit handen van Nick Warmerdam van EE Care en Rolf van den Bosch van Energie Coöperatie Teylingen ontvangen om het begin van deze nieuwe samenwerking voor het project Zonnedak Ammerlaan te vieren. Mitchel Ammerlaan zegt, “Lokaal en duurzaam ondernemen vinden wij erg belangrijk en daarom stellen wij ons bedrijfsdak graag beschikbaar voor de zonnepanelen van de inwoners van Teylingen, een echte gemeenschappelijke win-win onderneming”. Dat dit project tot stand is gekomen is zeker ook te danken aan de inzet en kennis van Nick Warmerdam van EE Care, “Door onze klanten de voordelen van een samenwerking met de Energie Coöperatie Teylingen helder en volledig uit te leggen kunnen we nu samen met lokale bewoners de regio verder verduurzamen”. In de loop van het jaar wordt door Energie Coöperatie Teylingen, onder de vlag van Zon op Teylingen, een installatie van 424 zonnepanelen geplaatst, die genoeg stroom op gaat wekken voor 60 huishoudens De opbrengst ervan komt ten goede aan de deelnemers van dit coöperatieve project. Als eerste krijgen de medewerkers van Ammerlaan de Bakkers de kans zich in te schrijven voor het project. En vanaf 1 mei kunnen ook inwoners van Teylingen zich inschrijven om deel te nemen aan dit zonnestroomproject van energie coöperatie Zon op Teylingen.

Lokaal en duurzaam ondernemen vinden wij erg belangrijk en daarom stellen wij ons bedrijfsdak graag beschikbaar voor de zonnepanelen van de inwoners van Teylingen, een echte gemeenschappelijke win-win onderneming – Mitchel Ammerlaan

Investeren in duurzame én lokale energie

Dit is vooral interessant voor mensen die zelf geen geschikt dak hebben om zonnepanelen op te leggen of in een huurhuis wonen, maar toch graag duurzame zonne-energie willen opwekken. Maar ook inwoners die zelf al zonnepanelen op hun dak hebben liggen of gewoon willen investeren in lokaal opgewekte duurzame energie kunnen deelnemen. Als deelnemer investeer je in een of meer certificaten die zijn gekoppeld aan de gelegde zonnepanelen. Deze certificaten leveren over de looptijd van 15 jaar een hoger rendement op (4%) dan dat u zou verkrijgen via de bank en daarbij is het een weinig risicovolle belegging met maatschappelijke betekenis.

Zon op Teylingen wil alle inwoners van Teylingen in beweging brengen om lokale duurzame energie op te wekken. Het streven is dat de productie van duurzame elektriciteit zo veel mogelijk lokaal eigendom wordt. Dan vloeien alle voordelen terug naar de bewoners. Omdat de bewoners zelf eigenaar zijn van de opgewekte energie, is er vanzelf ook meer aandacht en geld voor het milieu, het landschap en verdere verduurzaming van de eigen omgeving.

Smaakt naar meer

Rolf van den Bosch van de Energie Coöperatie Teylingen: “De Coöperatie is voortgekomen uit het initiatief van enkele burgers uit Teylingen en door de vruchtbare samenwerking met de gemeente Teylingen, andere energiecoöperaties, bedrijfsleven en diverse andere organisaties, is dit 1e project mogelijk gemaakt en wij streven er naar om nog andere projecten te realiseren. Wij hebben veel kennis opgedaan over het beoordelen van en het opzetten van zonnestroomprojecten. Wij roepen daarom bedrijven op om met ons vrijblijvend een gesprek aan te gaan om te onderzoeken of een dergelijk project ook voor hen lucratieve mogelijkheden biedt”.

Aanmelden

Bewoners en bedrijven die willen investeren in lokaal opgewekte energie worden opgeroepen zich in te schrijven op de website www.zonopteylingen.nl.

  Binnen een jaar bewijzen wij onze meerwaarde. Nieuwsgierig?
  Neem vrijblijvend contact op.


  Akkoord  Zonnepanelen
  Zonnepanelen
  Je eigen duurzame energie opwekken: het kan met zonnepanelen.
  Meer informatie