Zonnepanelen – Persoonlijk advies

Zelf energie opwekken? Leuk! Wij bespreken graag de mogelijkheden om zoveel mogelijk op te wekken en daarnaast goedkoop en duurzaam in te kopen. Vul je gegevens in en je ontvangt binnen 10 werkdagen een offerte op maat.

 • Vrijblijvend en gratis advies
 • Terugverdientijd van 5 tot 7 jaar
 • Lokale en betrouwbare partijen
 • Scherpe prijzen
 • Persoonlijk contact, ook na installatie
 • Totale energiekosten verlagen

Projecten

Terugverdientijd

Hoe snel verdien ik mijn investering terug in zonnepanelen? Gemiddeld gezien verdient de investering zich terug tussen de 5 en 7 jaar. Dit is onder andere afhankelijk van de hoeveelheid panelen die geplaatst wordt en de opbrengst hiervan.

Rekenvoorbeeld terugverdientijd zonnepanelen

Stel je hebt ruimte voor 12 panelen op je dak. Dan ziet een dergelijke rekensom er als volgt uit
Aantal zonnepanelen12
Wattpiek per paneel 275Totaal 3300 Wattpiek
Opbrengst in kWh2950 kWh/per jaar
Totale kosten+- € 4000,-
Elektriciteitsprijs€ 0,22 cent
Besparing per jaar€ 650,-

Als je de totale kosten deelt door de jaarlijkse besparing kom je uit op een gemiddelde terugverdientijd. Totale kosten (€ 4000,-) gedeeld door de gemiddelde besparing per jaar (€ 650,-) kom je uit op een terugverdientijd van 6 jaar.

Btw-teruggave

Bij het plaatsen van panelen kun je de BTW over het gehele bedrag terug vragen. Bij een totaal bedrag van € 4000,- euro zal de BTW om en nabij de € 700,- euro bedragen. Hierdoor zal de terugverdientijd nog eens met een jaar verminderen en zit je al op een terugverdientijd van 5 jaar.

Particuliere subsidieregeling

Daarnaast kan het ook zo zijn dat de plaatselijke gemeente bepaalde subsidieregelingen heeft waarbij de terugverdientijd nog verder terugloopt. Kijk altijd op de Energiesubsidiewijzer wat voor regelingen er bij jou in de buurt zijn!

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De meeste woningeigenaren hebben een dak, maar de vraag kan ontstaan of je dak wel geschikt is voor zonnepanelen. In principe is elk dak geschikt voor zonnepanelen, maar er zijn een aantal zaken waar op gelet moet worden.

Hellingshoek

De hellingshoek van een paneel bepaalt de hoeveelheid zon die hij opvangt gedurende de dag. De optimale hellingshoek is tussen de 30 en de 35 graden. Dit heeft ook te maken met schaduwvorming die ontstaat wanneer het paneel een grotere hellingshoek heeft. Ondanks dat de hellinghoek van belang is bij het plaatsen van de panelen, is het rendementsverlies relatief klein (10%)  wanneer er afgeweken wordt van de 30-35 graden hellingshoek.

Richting

De meest ideale positie van de zonnepanelen is wanneer ze richting het zuiden staan. Op die manier vangen zij de meeste zonuren gedurende de dag. Dit is helaas niet op elk dak mogelijk, maar zonnepanelen kunnen ook op een zuidoost of zuidwest opstelling worden geplaatst. Het is dan mogelijk dat de opbrengst tussen de 5% en 15% lager is.

Daarnaast kan er ook nog gekozen worden voor een oost-west combinatie. Hierbij worden de panelen tegen elkaar aangelegd waarbij één paneel richting het oosten is geplaatst en één richting het westen. Hierdoor vangt een dergelijke combinatie de gehele dag zon. In sommige gevallen levert dit voordelen op. Een specialist zorgt ervoor dat de meest optimale opstelling op een dak wordt gelegd.

Ruimte en schaduw

Niet alle daken zijn geheel vrij. Denk aan dakkapellen, koepels, dakramen of ventilatiesystemen. Door deze obstakels wordt het algehele dakoppervlak dat beschikbaar is voor zonnepanelen minder. Niet alleen omdat op die plekken geen zonnepaneel geplaatst kan worden, ook omdat door de obstakels schaduwvorming ontstaan. Het plaatsen van een zonnepaneel rondom deze obstakels zal hierdoor minder rendabel zijn. Een manier om dit te ondervangen is gebruik te maken van zogeheten micro-omvormers of optimizers.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Hoeveel zonnepanelen er benodigd zijn, is afhankelijk van je energieverbruik en hoeveel panelen je dak oppervlakte aan kan. Daarnaast moet je ook kijken naar toekomstig gebruik. Als je gezinsuitbreiding verwacht, is het wellicht handig om al wat meer panelen neer te leggen. Maar wanneer het gezin juist kleiner wordt (doordat er kinderen het huis uit gaan) is het juist beter om minder panelen neer te leggen. Energieopwekking die groter is dan je verbruik is met de huidige salderingsregeling financieel niet aantrekkelijk. Aangezien je voor de energie die je “teveel” opwekt veel minder geld terug krijgt. Een extra punt om rekening mee te houden is het feit dat deze regeling per 2020 zal veranderen, wat er volgt is helaas nog niet duidelijk.

Het is ook belangrijk om toekomstige veranderingen alvast mee te nemen wanneer je voor zonnepanelen kiest. Zo zijn elektrisch rijden en het gebruik van een warmtepomp toekomst beelden die steeds dichterbij komen maar wel veel stroom zullen gebruiken.

Overzicht aantal zonnepanelen op basis van gewenste opbrengst

In onderstaand tabel wordt aangegeven hoeveel panelen je moet installeren om een bepaald vermogen (kWh) op te kunnen wekken.
Vermogen zonnepanelen (Wattpiek per paneel)270300330
Gewenste jaarlijkse opbrengst (kWh) Aantal panelen
1000 kWh443
2000 kWh877
3000 kWh121110
4000 kWh161513
5000 kWh201817

Veel gestelde vragen:

Is mijn huis geschikt?
Klik hier, om te kijken of uw huis geschikt is voor zonnepanelen of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Waarom deze installateur?
Doordat Mitchell van der Meij gespecialiseerd is in zonnepanelen, is zowel de kwaliteit als een goede prijs gegarandeerd. Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar lokale betrokken partijen om mee samen te werken.

Hoe snel verdien ik mijn investering terug?
De terugverdientijd ligt rond de 5 tot 7 jaar, afhankelijk van de situatie.

Wat is de toegevoegde waarde van EE Care?
Door de samenwerking tussen EE Care en de betrokken partijen wordt de kennis van zonnepanelen en energie gecombineerd tot het beste totaalproduct. EE Care zal ook altijd de offerte controleren, dat houdt alle partijen scherp en zorgt voor de beste offerte voor u!

Direct overstappen van energieleverancier?
De keuze voor zonnepanelen is vaak een combinatie van kostenbesparing en duurzaamheid, stap daarom ook direct over op goedkope groene stroom!

Overige vragen:

 • 088-3322777
 • sales@eecare.nl

Offerte aanvragen:

  Particulier of zakelijk?*

  Uw naam*

  Uw bedrijfsnaam (optioneel)

  Postcode*

  Huisnummer*

  Telefoonnummer*

  E-mail*

  Stroomverbruik per jaar (indien bekend)*

  Verwacht aantal panelen*

  Vragen of opmerkingen

  Foto's van beschikbare dak-oppervlakken toevoegen:

  Wilt u dat de installateur gelijk langs komt om uw dak te schouwen?*
  JaNee

  Ik wil ook graag overstappen naar Bollenstreekstroom, de meest lokale en duurzaamste energie van de regio!*

  Laatste jaarafrekening energie:

  *verplicht veld

  Artikelen