Update situatie Gazprom en de levering van gas

Gepubliceerd: 31 mei 2022

Update situatie Gazprom en de levering van gas

Diverse media berichtten gistermiddag dat er vanaf 31 mei geen gas meer geleverd wordt door Gazprom aan Nederland. Zoals eerder gecommuniceerd in onder andere de nieuwsbrieven van EE Care is er een onderscheid tussen het moederbedrijf Gazprom uit Rusland en de Nederlandse energieleverancier Gazprom Energy. Door dit onderscheid blijven de leveringsovereenkomsten met de Nederlandse Gazprom Energy gestand en heeft het geen impact op de levering van het gas aan bedrijven of consumenten. Ook kan er blijvend betaald worden in euro’s aan Gazprom Energy.

 Gazprom Energy geeft onderstaande toelichting op haar website:

“Wij krijgen veel vragen naar aanleiding van het nieuwsbericht over de stopzetting van de gaslevering door Gazprom aan GasTerra.
Deze berichten hebben geen betrekking op Gazprom Energy. Gazprom Energy is niet meer of minder afhankelijk van gasleveringen uit Rusland dan andere gasleveranciers in Nederland. Gazprom Energy betrekt het gas van dezelfde groothandelsmarkt als de meeste andere leveranciers. Gazprom Energy levert sinds 2011 gas in Nederland en we blijven onze contractuele verplichtingen aan klanten en partners nakomen met dezelfde inzet als altijd.”