Project Description

Moolenaar BV neemt ruim 2.000 zonnepanelen in gebruik

In april 2020 heeft bloembollenbedrijf Moolenaar uit Voorhout het zonnestroomsysteem op haar daken in gebruik genomen. Met het zonnestroomsysteem, dat ontwikkeld is door Indi Energie, wekt Moolenaar jaarlijks voldoende zonnestroom op om 225 huishoudens een jaar lang van stroom te voorzien.

Indi Energie is verantwoordelijk geweest voor het gehele projectmanagement en de investering in de zonnepanelen. KiesZon ontwierp het systeem, heeft de installatie van de zonnepanelen voor haar rekening genomen en zal het onderhoud verzorgen.

Nanne Batenburg, Financieel Directeur van Moolenaar: ”We werken bij Moolenaar met natuurlijke producten, dus we voeren vanzelfsprekend een duurzaam beleid. Zonnepanelen horen daar natuurlijk bij. Ondanks de lastige tijd waar we nu in leven, zijn wij heel blij dat we dit traject succesvol hebben afgesloten”

De energieadviseur van Moolenaar, EE Care, is nauw betrokken geweest bij de realisatie van het zonnestroomsysteem. Met de aanvraag van de SDE+ subsidie heeft EE Care samen met de gemeente Teylingen het hele proces in gang gezet. Vervolgens is op basis van een locatieonderzoek een aanbesteding opgesteld om tot deze betrouwbare partners te komen.

Over EE Care
Vraag je je wel eens af of je energiekosten omlaag kunnen? Of je nog wel een passend contract hebt met je leverancier, of wat de meest efficiënte manier is om je bedrijf of woning te verduurzamen?
Voor de meeste mensen is energie geen onderwerp waar ze graag induiken. Voor ons is het onze passie. Al sinds 2001 helpen wij bedrijven en particulieren in de regio Rijnland met energie-inkoop, het analyseren van contracten en facturen en producten als zonnepanelen en ledverlichting. Als energie-intermediair fungeren we als tussenpersoon tussen jou, energiemaatschappijen en andere leveranciers. Volledig onafhankelijk, met jouw belang voorop. Wij zorgen ervoor dat je geen omkijken meer hebt naar je energiezaken én bespaart op kosten.
Meer informatie? Neem contact op met Koos Burgmeijer | EE Care | 06 – 11 30 28 38 | Koos@eecare.nl
Over Moolenaar
Moolenaar BV is een onderneming met een rijke historie die teruggaat tot 1850 en de tijd heeft gebruikt om zich te ontwikkelen tot een moderne producent van consumenten goederen die een vooraanstaande rol speelt in de ontwikkeling en marketing van sierteeltproducten voor de grotere retail-ketens wereldwijd.
Inmiddels levert Moolenaar naast bloembollen talloze andere tuinproducten, zowel aan vele toonaangevende grootwinkelbedrijven als online, en houdt daarbij de duurzaamheid van de producten en de wensen van de consumenten nauwgezet in d gaten bij de productontwikkeling.
Over Indi Energie
Indi Energie (Indi) realiseert duurzame energie opwekcapaciteit bij bedrijven. Voorbeelden hiervan zijn zonnepanelen, biomassa installaties, warmtepompen en aardwarmte. Indi onderscheidt zich door het bieden van een gefinancierd zonnestroomsysteem waarbij de klant volledig ontzorgt wordt en lagere energiekosten gerealiseerd kunnen worden. Hierdoor kan de klant zich focussen op haar kernactiviteiten.
Indi is gespecialiseerd in ‘green marketing’ om zo haar klanten zo veel mogelijk marketing waarde te laten halen uit hun zonnestroomsysteem. Voor meer informatie kunt u terecht bij Gijs Brussen, Indi Energie.
tel. 06 – 21 19 63 04 |   gijs.brussen@indienergie.nl   |   www.indienergie.nl   |    LinkedIn
Over KiesZon
KiesZon streeft ernaar het beste zonnestroombedrijf van Nederland te zijn door te kiezen voor optimale producten, een veilige, flexibele werkwijze en een duurzame samenwerking met onze partners. Onze werkwijze is gebaseerd op het DBMO-principe, wat staat voor “Design, Build, Maintain and Operate”. Het hele proces onder onze eigen regie. Met deze aanpak heeft KiesZon een van de grootste zonnestroomportefeuilles in Nederland opgebouwd die zij voor het overgrote deel zelf exploiteert.
KiesZon is een label waaronder zonnestroom projecten worden gerealiseerd door International Solar B.V. Het project bij Moolenaar wordt gerealiseerd door YSS B.V., een vennootschap van energieleverancier Greenschoice en International Solar B.V.
www.kieszon.nl | twitter: KiesZonNu | Facebook.com/kieszon