Omgekeerde cumulatie

Gepubliceerd: 28 november 2022

Omgekeerde Cumulatie

In de nieuwsbrief van oktober 2022 meldde wij u al de resultaten van de gecumuleerde aansluitingen in 2021 (besparing van bijna €132.000,- euro). Naast cumulatie (het administratief samenvoegen van elektra of gas aansluitingen) is er ook zoals wij het noemen “omgekeerde cumulatie”. Voor een aantal klanten hebben we dit al met succes kunnen aanvragen bij de belastingdienst afgelopen jaren.

Wat is omgekeerde cumulatie?

In het kort gezegd betekent omgekeerde cumulatie dat er juist meerdere WOZ-objecten achter 1 elektra aansluiting zitten. Elk WOZ-object heeft recht op de heffingskorting en het verbruik gaat nu per WOZ-object door de belastingschijven. Waar het totale verbruik eerst eenmalig door de belastingschijven gaat. Ondanks dat de belastingen anders berekent worden, kan dit voor appartementen/woningcomplexen erg interessant zijn.

Wat is het voordeel?

EE Care heeft een handige tool ontwikkelt om te kijken of dit interessant is en wat de verwachtte teruggave kan zijn. Hiervoor zijn aardig wat gegevens nodig, maar wat we van tevoren wel kunnen stellen, is dat hoe meer WOZ-objecten er achter 1 aansluiting zit, hoe meer voordeel er te behalen is. Het voordeel varieert dan ook van een paar honderd tot duizenden euro’s wat het per jaar kan opleveren. Dit kan bij de belastingdienst met 5 jaar terug aangevraagd worden.

Heeft dit je interesse gewekt? Neem dan gerust contact op met je relatiebeheerder en we kijken samen naar de mogelijkheden.