EE Care ontvangt CIRE-keurmerk

Gepubliceerd: 30 juni 2021

Samen voor een duurzame en eerlijke energiemarkt!

EE Care uw energieadviseur mag vanaf 23 april 2020 officieel gebruik maken van het CIRE-keurmerk. Hiermee voldoet EE Care aan alle voorwaarden om dit keurmerk uit te mogen dragen en geeft het aan dat wij als energie-intermediair openheid en eerlijkheid uitstralen bij al onze werkzaamheden. Om u als klant zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn op energiegebied!

Ook EE Care merkte de afgelopen jaren dat klanten werden benaderd door partijen met verhalen over energieprijzen die vaak te mooi om waar te kunnen zijn. Deze aanbiedingen checken we uiteraard altijd voor onze klanten om een eerlijke vergelijking en openheid van zaken te geven.

Hier komt vaak uit naar voren dat de voorwaarden die worden gesteld, niet kloppen met de werkelijkheid. Daarnaast maken we ook mee dat via telefonisch contact ongevraagd energiecontracten worden afgesloten zonder toestemming van de klant. Zo komen bedrijven vaak in de de knoei met dubbele contracten.

Het is daarom spijtig dat een keurmerk in het leven geroepen moet worden om het vertrouwen in de energiemarkt toe te laten nemen. Wij blijven de persoonlijke service bieden die u van ons gewent bent en zijn dan ook trots dat dit keurmerk bevestigd wat onze klanten al jarenlang ervaren.

Wat is het doel van het keurmerk?

Het doel van CIRE is het vergroten van de transparantie op en daarmee het vertrouwen in de markt van (intermediaire) verkoop van energiecontracten.

Wie zit er achter het keurmerk?

De organisatie achter CIRE is de Stichting Integriteit en Transparantie Energieadvies (SITE): een initiatief van energieleveranciers en distributieplatformen. De Stichting verstrekt aan intermediairs die aan de vereisten voldoen een Transparantiekeurmerk.

Waarom dit keurmerk gebruiken?

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) voert momenteel onderzoek uit naar de verkoop van energiecontracten. Verschillende media, waaronder dagbladen en consumentenprogramma’s, hebben in de afgelopen periode regelmatig de aandacht op deze praktijken gevestigd. Hieruit komt naar voren dat dit vaak op een oneerlijke wijze wordt gedaan. Dit zorgt voor wantrouwen op de energiemarkt.

Wat houdt verificatie door CIRE in?

Na registratie doet CIRE onderzoek naar onder meer de directie/eigenaar(s) van de intermediair, het juiste gebruik van handelsnamen, online vindbaarheid, bereikbaarheid voor energieklanten en de reputatie op internet.

Daarnaast monitort CIRE op dagelijkse basis de volledigheid, kwaliteit en actualiteit van de gegevens van geregistreerde intermediairs.