Van Kesteren Schilders kleurt duurzaam groen

Van Kesteren Schilders is een familiebedrijf met een lange historie in Voorhout en omstreken. Door de jaren heen is het uitgegroeid tot een toonaangevend schilders- en glasbedrijf en zijn de rood gele auto’s niet weg te denken uit het straatbeeld. Maar naast toonaangevend op schilder- en glasgebied is het bedrijf ook gedurende de jaren stappen gaan maken op het gebied van duurzaamheid. Hoog tijd om daar meer over te weten te komen. Relatiebeheerder Joost van Kesteren in gesprek met Linda van Broekhoven.

Gemak

het kleurrijke pand aan de Herenstraat is na de groei van het bedrijf lang niet de enige uitvalsbasis meer voor alle schilders van het bedrijf. Sinds 2019 is daar een energiepositief bedrijfspand bijgekomen op de Madame Curiestraat in Sassenheim en sinds kort is er ook een uitgiftelocatie in Katwijk. Hoe meer locaties, hoe meer energiecontracten en facturen. Linda geeft aan dat het dan erg makkelijk is dat dit uit handen genomen wordt door EE Care. Als er vragen zijn is een belletje met de relatiebeheerder genoeg om alles geregeld te krijgen.

Doordat op alle locaties slimme meters zijn geplaatst hoeft er ook niet meer nagedacht te worden over de meterstanden en is er via het online portal ‘Mijn ee care’ altijd inzicht in het energiegebruik.

Het is prettig om korte lijntjes te hebben met een persoonlijke adviseur die er verstand van heeft. Zodat je het zonder problemen uit handen kunt geven

Energiepositief

Met de uitbreiding van het bedrijf en de keuze om een nieuw pand neer te laten zetten in Sassenheim, is er gelijk nagedacht over het energiegebruik. In samenwerking met Van Schie Architecten heeft EE Care ervoor gezorgd dat het nieuwe pand in Sassenheim energiepositief tot stand is gekomen. De zonnepanelen op het dak wekken meer energie op dan dat het pand zelf nodig heeft. Een bewuste keuze, doordat er meer energie wordt opgewekt dan dat er wordt gebruikt is er meer groene energie beschikbaar.

Deze energie heeft Van Kesteren beschikbaar gesteld aan Bollenstreekstroom. Een regionaal energielabel van EE Care, dat zich inzet voor meer lokale groene energie. Met pioniers als Van Kesteren is het mogelijk dat particulieren kunnen kiezen voor groene energie uit de Bollenstreek.

Zonnepanelen

Naast zonnepanelen op het dak van het nieuwe pand, liggen er ook panelen op het pand aan de Herenstraat. Er zijn zelfs plannen om na de verbouwing deze uit te breiden op andere delen van dak. Nu er ook een derde locatie is bijgekomen in Katwijk, worden ook daar de mogelijkheden bekeken voor zonnepanelen. Doordat EE Care digitaal de meters uit kan lezen van alle locaties kan er nauwkeurig berekend worden hoeveel panelen er nodig zijn om het energiegebruik te dekken.

Het proactief meedenken is erg prettig, zo kunnen we blind vertrouwen op de keuzes die gemaakt worden op energiegebied