Marente al jaren bezig met verduurzaming

Stichting Marente is al jaren samen met energie adviesbureau EE Care bezig om het energiegebruik van de panden te beheersen, energiekosten te verlagen en te werken aan vermindering milieubelasting en verduurzaming van de panden. Zo wordt er overal LED verlichting geplaatst en wordt het energiegebruik nauwlettend online in de gaten gehouden en adviezen gegeven door EE Care.

Marente voldoet hiermee aan de door de overheid vastgestelde Informatieplicht energiebesparing en maakt ook in samenwerking met EE Care nog 4-jaarlijks een energiebesparingsplan om te kunnen voldoen aan de EED verplichting. Een eis die bij de overheid wordt gesteld bij grote locaties.

Prettig is dat EE Care met een vaste relatiebeheerder werkt voor Marente en een uitstekende support vanuit de binnendienst. De persoonlijke aandacht van EE Care, dat ook in de regio werkzaam is, is echt een pre. – Nico Kamerman

Als kers op de taart worden er nu binnen 3 jaar op 3 locaties van Marente zonnepanelen geplaatst. 680 stuks bij de locatie Bernardus, 486 stuks bij locatie Berkhout en 288 stuks bok locatie Hofwijck. Totaal nu 1454 zonnepanelen met een totale productie van ca. 430.000 kWh per jaar, goed om 125 gezinnen van stroom te voorzien. Stichting Marente is goed bezig met verduurzaming van hun energiegebruik met oog voor de huidige en toekomstige generaties!