Woonstichtingen

Wat voor een woningstichting of woningcorporatie belangrijk is, is dat er goede en betaalbare woonruimtes zijn. Maar woongemak en duurzaamheid gaan hand in hand. Daarnaast hebben woonstichtingen ook te maken met de energietransitie en moeten zij hun plannen voor de toekomst op het gebied van duurzaamheid op orde hebben zoals eigen energieopwekking en gasloos wonen.

Financiële voordelen toekomst bestendig zijn

Een woonstichting heeft de verantwoordelijk over veel locaties en heeft daarbij ook de focus om de huurders te voorzien van goede service. Om eigenhandig ook de energietransitie door te voeren binnen de organisatie kan dan lastig zijn. Daarom neemt EE Care deze taak voor veel woonstichtingen en woningcorporaties op zich en gaan we samen in gesprek welke duurzaamheidsdoelstellingen er gehaald moeten worden.

Inzicht

Handige tips voor woonstichtingen en woningcorporaties

  1. Begin bij inzicht! Het uitlezen van de digitale meters geeft heel veel informatie over de huidige energiegebruiken en biedt daardoor veel kansen om energie én Co2 te besparen.
  2. Door middel van zonnepanelen kun je je huizen energie neutraler maken. Zo zijn wij een grootschalig zonnepanelen project gestart met Woonstichting Antonius van Padua waarbij we inmiddels al over de 350 installaties zijn.
  3. Daarnaast is het op orde hebben van je energie administratie belangrijk wanneer je een groot scala aan locaties hebt. Hierbij is factuur en contract controle een perfect hulpmiddel om dit op orde te krijgen.