Logistiek

Transport & Logistieke bedrijven zijn vaak onderweg en ligt de focus niet op het eigen gebouw. Terwijl daar vaak ook veel mogelijkheden zijn om energie te besparen en zelfs te verdienen. Dit soort bedrijven zijn vaak in het bezit van gebouwen met een groot en kaal dakoppervlakte, wat zich uitstekend leent voor zonnepanelen.

Financieel voordeel en besparing

Hoe wordt het gebouw verlicht? Lange hallen met veel lichtpunten om het laden en lossen zo zorgvuldig mogelijk te laten verlopen. Dit soort verlichting vervangen door led verdient zich binnen een aantal jaar terug. Je kunt door middel van het uitlezen van de digitale meters direct zien welke voordelen het heeft voor je energiegebruik. Dit kun je allemaal overzichtelijk terugvinden op je eigen account via het ‘Mijn EE Care’ portaal.

Inzicht

Handige verduurzamingstips voor Transport en logistiek

  1. De locaties van transport en logistieke bedrijven hebben veelal een groot dakoppervlak die zich ideaal lenen voor zonnepanelen. Dit kan helpen met het verduurzamen van het bedrijf en de uitstoot van Co2 te verminderen. EE Care kan helpen met het zonnepanelen traject. Van financiële berekening tot aan de installatie van de panelen waarna we de opwek zullen monitoren.
  2. Er wordt steeds meer elektrische gereden, zelfs de elektrische vrachtwagens zijn in volle ontwikkeling. Het beschikbaar hebben van meerdere elektrische laadpalen is naast een must ook steeds vaker een verplichting vanuit de overheid. EE Care onderzoekt wat de mogelijkheden zijn en komt met een gepaste oplossing
  3. Heb je een grootverbruiksaansluiting en zonnepanelen dan wek je GVO’s (Garantie van Oorsprong) op. Hiermee kun je je eigen energiegebruik verduurzamen en zo 100% duurzaam zijn óf je verkoopt de GVO’s aan andere bedrijven die willen verduurzamen.

Extra veel voordeel dankzij subsidies en regelingen

De overheid probeert bedrijven en instellingen te motiveren om te verduurzamen. Dit doen ze doormiddel van het beschikbaar stellen van subsidies en regelingen wat financieel voordeel kan opleveren.