Bollenstreekstroom groeit door!

Gepubliceerd: 28 september 2021

Lokaal en duurzaam zijn belangrijke kernwaarden binnen EE Care. Met de introductie van Bollenstreekstroom wordt er geprobeerd de energiemarkt transparanter, meer lokaal en duurzamer te maken. Bollenstreekstroom bestaat uit bedrijven in de regio die meer duurzame energie opwekken dan dat ze zelf nodig hebben. De energie die “over” is gaat normaal gesproken het net in en gebeurt er niks mee.

Door een energielabel te starten in samenwerking met Greenchoice, geeft het bedrijven de mogelijkheid de duurzame energie te verkopen aan mensen uit de regio. Energie van en voor de regio. Zo is het idee begonnen en was er gelijk enthousiasme vanuit het bedrijfsleven, zoals bollenstreekbronnen van het eerste uur van Kesteren Schilders uit Voorhout en van Dooren Transport uit Lisse.

Het is mooi om te zien dat we ook andere bedrijven enthousiast hebben kunnen maken om deel uit te maken van deze duurzame beweging. Zo zijn er in 2021 al 3 nieuwe bronnen bij gekomen. Deze zijn goed voor 360 zonnepanelen en leveren bijna 200.000 kWh elektriciteit aan Bollenstreekstroom.

Op dit moment kunnen we met de opwek van alle bollenstreekbronnen voor 360 huishoudens voorzien van lokale en duurzame Bollenstreekstroom. Benieuwd of je als bedrijf mee kan doen als bron? Of ben je enthousiast geworden om klant te worden bij Bollenstreekstroom. Neem dan contact op met Joost van Kesteren.