Project Description

Zon op Northgo

Samen met het Northgo College en de coöperatie ‘Zon op Northgo‘ hebben wij aan een heel mooi project mogen werken. Met deze partijen hebben we namelijk 660 zonnepanelen gerealiseerd op het dak van de school en hebben we voor de coöperatie een postcoderoos-project gestart. Hierbij profiteert zowel het Northgo College van zonne-energie als inwoners van de gemeente Noordwijk en aanliggende postcodes.

Project Zon op Northgo

Mede dankzij een project van leerlingen van de school en de omwonenden van het Northgo College is er een initiatief gestart om zonnepanelen te realiseren op het dak van de school. Waarbij zowel de school als de omwonenden gebruik kunnen maken van de voordelen van zonnepanelen. Bij een onderzoek naar de potentie van zonne-energie op het dak van het Northgo is gebleken dat er ruimte is voor 660 zonnepanelen.

Voor een ideale verdeling maakt het Northgo College gebruik van 219 zonnepanelen van 315 Wattpiek. De rest van het dak, goed voor 441 zonnepanelen, konden ter beschikking worden gesteld aan de coöperatie ‘Zon op Northgo‘. De coöperatie maakt gebruik van een postcoderoosproject om gezamenlijk zonne-energie op te wekken. In het kort is een postcoderoosproject een project waarbij een bedrijf of instantie zijn dak beschikbaar stelt voor een coöperatie die zonnepanelen laat plaatsen en waarbij omwonende van deze postcoderoos kunnen investeren om zo te profiteren van de voordelen van zonnepanelen.

Binnen no time heeft de coöperatie genoeg geïnteresseerde gevonden die wilden investeren in dit duurzame project en kon de realisatie, met behulp van de gemeente Noordwijk, beginnen. Op 31 mei zijn ze begonnen met de installatie van het project, te beginnen met de installatie op het dak van de school te hijsen. Komende dagen zal de installatie van 660 panelen klaar gemaakt worden voor gebruik.