Ondernemers, gemeente, EE Care en ECONNETIC hebben gezamenlijk SDE-subsidie aangevraagd voor ongeveer 18.000 zonnepanelen op bedrijvendaken in Teylingen.
Nieuwe aanvraag
In oktober 2016 hebben de ondernemers ook meegedaan met een subsidieaanvraag voor de zonnepanelen. De subsidie is toen afgewezen, omdat er veel meer aanvragen waren dan budget. Na de afwijzing van de subsidie hebben de ondernemers, gemeente, EE Care en ECONNETIC de draad weer opgepakt. Dit heeft geleid tot de nieuwe aanvraag van SDE-subsidie voor ongeveer 18.000 panelen.

“Hiermee wordt duurzame energie bereikbaar voor ondernemers en kunnen projecten ook echt gerealiseerd worden.”

Vervolg
Het is nu wachten op de SDE-beschikking. Daarna gaan gemeente, adviseurs en de bedrijven door om het project te realiseren. In het project is voorlopig gekozen voor een collectieve aanpak. Door de omvang van het collectief zijn interessante financiering en kortingen op de aanschaf binnen bereik. Hiermee wordt duurzame energie bereikbaar voor ondernemers en kunnen projecten ook echt gerealiseerd worden.

Zonnepanelen op eigen dak?
Naast bedrijvendaken zijn ook de daken van woningen vaak zeer geschikt voor zonnepanelen. Veel bewoners hebben al zonnepanelen geplaatst op de eigen woning. Voor de financiering van zonnepanelen en energiebesparende maatregelen stelt de gemeente tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening beschikbaar. Hiermee werkt de gemeente samen met inwoners aan een duurzaam Teylingen.

Ook te lezen op Teylingen Nieuws of op Zaken voor Zaken