De Tweede kamer heeft een motie aangenomen om bedrijven uitsluitend ledverlichting te laten gebruiken per 1 juli 2020.

Deze motie bevat onder andere dat met het inzetten van ledverlichting in de dienstensector er 0,9 megaton CO2 bespaard kan worden. Daarnaast geeft het aan dat bedrijven de investering in ledverlichting, door de verlaging van de energierekening, op termijn terugverdienen. Om deze motie goed te beginnen en het goede voorbeeld te geven, verzoekt de regering daarom zelf over te stappen naar ledverlichting in al haar gebouwen en installaties.

Nederlandse stichting voor verlichtingskunde waarschuwt voor ‘cowboys’ op de markt

Voorzitter van de NSVV John de Joode is bang dat door de aangenomen motie de deur opengezet wordt voor onbetrouwbare partijen, zogenoemde ‘cowboys’, die ledverlichting gaan verkopen. Hiermee wil de voorzitter aangeven dat bedrijven zich gehaast voelen over te stappen op ledverlichting, zonder een goed lichtplan te hebben.  Daarnaast geeft hij aan dat Googlen op een lampenleverancier en je gebouw volhangen natuurlijk zo gedaan is. Zo kunnen bedrijven snel deze energiebesparing afvinken. Uiteraard is energie besparen en CO2-uitstoot verminderen heel belangrijk, maar het moet niet ten kosten gaan van je werkomgeving.

Het is daarom van belang dat er een lichtexpert meedenkt wanneer het gaat om overstappen naar ledverlichting. Wanneer dit goed gedaan wordt heeft het een positief effect op werken, leven, veiligheid, gezondheid én toegankelijkheid.

Interesse in ledverlichting en opzoek naar goed advies? Bezoek eens onze pagina over ledverlichting, hier vindt u allerlei informatie en praktijkvoorbeelden van onze verlichtingspartner. Hier kunt u zich tevens aanmelden voor de gratis verlichtingsscan.