Greenchoice gaat per 1 juli 2020 zijn terugleververgoeding aanpassen voor zowel particulier als MKB en ZZP. Wat houdt dit precies in?

MKB en ZZP

De terugleververgoeding voor MKB en ZZP van 11 cent (deze was tot 10.000 kWh teruglevering begrenst) zal teruggebracht worden naar het het leveringstarief (zonder grens). Op deze wijze probeert Greenchoice de eigen opwek van groene stroom toch te stimuleren maar dan met een toekomstbestendige en realistische vergoeding.

Particulier

Voor particulieren gaat de terugleververgoeding van 11 cent terug naar 8 cent per kWh, met een grens van 2000 kWh. Voor alle stroom die men daarboven opwekt ontvang je een vergoeding die gelijk is aan jouw stroomtarief excl. BTW, energiebelasting (EB) en Opslag Duurzame Energie (ODE).

Wanneer gaan deze nieuwe tarieven in?

Alle klanten met een vast tarief behouden de huidige 11 cent totdat zij overgaan naar een nieuw contract. Dus bij een volgende verlenging of contract wijziging na 1 juli 2020, zal de klant het nieuwe terugleveringstarief ontvangen. Voor de klanten met een variabel tarief zal dit per 1 juli 2020 wijzigen. Nieuwe klanten die binnenkomen op 1 juli 2020 en daarna, ontvangen dus de nieuwe terugleververgoeding.