Ook dit jaar heeft EE Care haar klanten geholpen met aanvragen van SDE+ subsidie. Voor de najaarsronde van 2019 hebben we 10 bedrijven en instellingen mogen helpen bij de aanvraag van de subsidie! Samen goed voor bijna 10.000 zonnepanelen.

Samen met de aanvraag van de voorjaarssubsidie, hebben we in heel 2019 voor ruim 15.500 zonnepanelen subsidie aangevraagd. Dit brengt het totaal over de afgelopen 3 jaren op 80.000 panelen! Niet alles is hiervan geplaatst helaas, waarbij verschillende redenen zijn aan te voeren, zoals: budget, terugverdientijd, toekomstvisie eigenaar en geschiktheid dak. Maar de interesse en enthousiasme van de deelnemende bedrijven geeft in elk geval aan, dat het begrip duurzaamheid leeft in de bollenstreek en dat deze ontwikkeling van duurzame opwekking van energie niet meer te stoppen is.

Uiteraard is het nog belangrijker om de energie in het bedrijf of instelling zo duurzaam mogelijk te gebruiken. Dit betekent dat met inzicht energiegebruik, verspilling van energie kan worden voorkomen en ook met isolerende maatregelen, hoog rendement energieopwekking en LED verlichting het energiegebruik omlaag kan worden gebracht. Als daarna blijkt dat het gebruik is gehalveerd, kan ook met een kleiner aantal zonnepanelen worden volstaan om te verduurzamen. Is er genoeg dak beschikbaar dan kan natuurlijk ook gekozen om het hele dak toch te benutten voor zonnepanelen en de overtollige opgewekte elektriciteit te benutten voor Bollenstreekstroom! Meer info via: www.bollenstreekstroom.nl